7 ДНЕВНИ ПАКЕТ АРАНЖМАНИ Термини на поаѓање (7 дена / 6 ноќи) со чартер од Скопје ХОТЕЛ УСЛУГА 02-Jul 09-Jul 16-Jul 23-Jul 30-Jul 06-Aug 13-Aug 20-Aug 27-Aug 03-Sep 10-Sep SEA GARDEN 3* Полу Пансион (HB) 315 € 325 € 335 € 335 € 345 € 355 € 355 € 355 € 345 € 335 € […]

 

225 225 225 225 225
2 Дете 7-13,99 400 400 405 405 430 450 450 450 440 410 410
3 возрасен 545 545 555 555 605 645 645 645 625 565 565
(1+2) Доплата за 1/1 соба 175 175 180 180 205 225 225 225 215 185 185
DBL SUP SEA VIEW возрасен 605 605 615 615 665 705 705 705 685 625 625
(2+2) 1 и 2 Дете 2-6,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
2 Дете 7-13,99 415 415 420 420 445 465 465 465 455 425 425
3 возрасен 575 575 585 585 635 675 675 675 655 595 595
DBL SUP SWIM UP возрасен 635 635 645 645 695 735 735 735 715 655 655
(2+2) 1 и 2 Дете 2-6,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
2 Дете 7-13,99 430 430 435 435 460 480 480 480 470 440 440
3 возрасен 605 605 615 615 665 705 705 705 685 625 625
DBL SUP BEACH FRONT возрасен 725 725 735 735 785 825 825 825 805 745 745
(2+2) 1 и 2 Дете 2-6,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
2 Дете 7-13,99 475 475 480 480 505 525 525 525 515 485 485
3 возрасен 689 689 699 699 749 789 789 789 769 709 709
FAMILY возрасен 755 755 765 765 815 855 855 855 835 775 775
(2+2 / 3+1 до 6,99) 1 и 2 Дете 2-13,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
3 возрасен 725 725 735 735 785 825 825 825 805 745 745
CITADEL AZUR RESORT 5* ПОАЃАЊЕ (C-INN) 02-Jul 09-Jul 16-Jul 23-Jul 30-Jul 06-Aug 13-Aug 20-Aug 27-Aug 03-Sep 10-Sep
Sahl hasheesh ВРАЌАЊЕ (C-OUT) 08-Jul 15-Jul 22-Jul 29-Jul 05-Aug 12-Aug 19-Aug 26-Aug 02-Sep 09-Sep 16-Sep
Ultra All Inclusive (UAI) НОЌЕВАЊА / ДЕНОВИ 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д
DBL STD возрасен 545 595 595 595 595 595 595 585 575 575 575
(2+1) 1 Дете 2-13,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
3 возрасен 485 535 535 535 535 535 535 525 515 515 515
(1+1) Доплата за 1/1 соба 128 148 148 148 148 148 148 144 140 140 140
DBL DELUXE возрасен 605 655 655 655 655 655 655 645 635 635 635
(2+2) 1 и 2 Дете 2-13,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
3 возрасен 545 595 595 595 595 595 595 585 575 575 575
MARRIOTT RED SEA RESORT 5* ПОАЃАЊЕ (C-INN) 02-Jul 09-Jul 16-Jul 23-Jul 30-Jul 06-Aug 13-Aug 20-Aug 27-Aug 03-Sep 10-Sep
ВРАЌАЊЕ (C-OUT) 08-Jul 15-Jul 22-Jul 29-Jul 05-Aug 12-Aug 19-Aug 26-Aug 02-Sep 09-Sep 16-Sep
All Inclusive (AI) НОЌЕВАЊА / ДЕНОВИ 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д
DBL STD возрасен 495 495 515 515 525 525 525 515 505 495 495
(2+2) Дете 2-7,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
Дете 8-11,99 360 360 370 370 375 375 375 370 365 360 360
3 возрасен 465 465 485 485 495 495 495 485 475 465 465
(1+1) Доплата за 1/1 соба 203 203 218 218 225 225 225 218 210 203 203
DBL DELUXE возрасен 555 555 575 575 585 585 585 575 565 555 555
(2+2) Дете 2-7,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
Дете 8-11,99 390 390 400 400 405 405 405 400 395 390 390
3 возрасен 525 525 545 545 555 555 555 545 535 525 525
STEIGENBERGER AL DAU BEACH 5* ПОАЃАЊЕ (C-INN) 02-Jul 09-Jul 16-Jul 23-Jul 30-Jul 06-Aug 13-Aug 20-Aug 27-Aug 03-Sep 10-Sep
ВРАЌАЊЕ (C-OUT) 08-Jul 15-Jul 22-Jul 29-Jul 05-Aug 12-Aug 19-Aug 26-Aug 02-Sep 09-Sep 16-Sep
All Inclusive (AI) НОЌЕВАЊА / ДЕНОВИ 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д
DBL DELUXE SEA VIEW возрасен 625 635 655 665 675 675 675 675 655 635 635
(2+1) 1 Дете 2-12,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
3 возрасен 595 605 625 635 645 645 645 645 625 605 605
(1+1) Доплата за 1/1 соба 200 205 215 220 225 225 225 225 215 205 205
FAMILY возрасен 709 719 739 749 759 759 759 759 739 719 719
(2+2 / 3+1) 1 и 2 Дете 2-13,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
3 возрасен 679 689 709 719 729 729 729 729 709 689 689
SENSIMAR PREMIER LE REVE HOTEL & SPA 5* ПОАЃАЊЕ (C-INN) 02-Jul 09-Jul 16-Jul 23-Jul 30-Jul 06-Aug 13-Aug 20-Aug 27-Aug 03-Sep 10-Sep
Sahl Hasheesh ВРАЌАЊЕ (C-OUT) 08-Jul 15-Jul 22-Jul 29-Jul 05-Aug 12-Aug 19-Aug 26-Aug 02-Sep 09-Sep 16-Sep
Ultra All Inclusive (UAI) НОЌЕВАЊА / ДЕНОВИ 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д
DBL STD GV возрасен 695 715 715 725 735 735 735 725 715 715 695
3 возрасен 647 667 667 677 687 687 687 677 667 667 647
Доплата за 1/1 соба 188 196 196 200 204 204 204 200 196 196 188
DBL STD POOL VIEW возрасен 779 799 799 809 819 819 819 809 799 799 779
3 возрасен 731 751 751 761 771 771 771 761 751 751 731
DBL STD LIMITED SEA VIEW возрасен 809 829 829 839 849 849 849 839 829 829 809
3 возрасен 761 781 781 791 801 801 801 791 781 781 761
DBL STD FULL SEA VIEW возрасен 833 853 853 863 873 873 873 863 853 853 833
3 возрасен 785 805 805 815 825 825 825 815 805 805 785
DBL DELUXE возрасен 887 907 907 917 927 927 927 917 907 907 887
3 возрасен 857 877 877 887 897 897 897 887 877 877 857
BARON PALACE 5* ПОАЃАЊЕ (C-INN) 02-Jul 09-Jul 16-Jul 23-Jul 30-Jul 06-Aug 13-Aug 20-Aug 27-Aug 03-Sep 10-Sep
Sahl Hasheesh ВРАЌАЊЕ (C-OUT) 08-Jul 15-Jul 22-Jul 29-Jul 05-Aug 12-Aug 19-Aug 26-Aug 02-Sep 09-Sep 16-Sep
Premium All Inclusive (AI) НОЌЕВАЊА / ДЕНОВИ 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д 6н / 7д
DBL SUPERIOR CLASSIC возрасен 875 875 885 885 895 895 895 895 875 865 855
(2+2) 1 Дете 2-12,99 & 2 дете 2-5,99 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225 225
2 дете 6-12,99 550 550 555 555 560 560 560 560 550 545 540
3 возрасен 827 827 837 837 847 847 847 847 827 817 807
(1+1) Доплата за 1/1 соба 488 488 495 495 503 503 503 503 488 480 473

 

“01. ден СКОПЈЕ – ХУРГАДА
Состанок на групата на аеродромот во Скопје 2 часа пред предвиденото време за лет. Директен лет за Хургада. Пристигнување на аеродромот во Хургада во утринските часови. Средба со претставниците на агенцијата и трансфер со автобус до резервираниот хотел. Доколку има можност за утринско превземање на собите, сместувањето ќе биде по пристигнување во хотелот, доколку нема, багажот се остава на рецепција, а се користат услугите наведени во ваучерот. Собите се превземаат по 14:00 часот.

од 01. до 06. ден ХУРГАДА
Денови за одмор и уживање во убавините на Црвеното Море со престој во хотели (со услуги по сопствен избор од каталогот) лоцирани во туристичките хотелски зони на Хургада. Можност за факултативни екскурзии во организација на локалната партнер агенцијата (крстарење со брод; нуркање; пустинско сафари; посета на Луксор и / или Каиро, итн…).

07. ден ХУРГАДА – СКОПЈЕ
Напуштање на собите до 12:00 часот, или поинаку доколку хотелските правила го наложуваат тоа. Багажот се остава на рецепција и се користат услугите наведени во ваучерот. (За дневно користење на собите до времето за трансфер, доколку има можност, може да се доплати на рецепција) Слободно време за индивидуални активности до заминување на аеродромот во Хургада во вечерните часови. Предавање на багажот на аеродромот, два часа пред полетување. Директен лет за Скопје. Пристигнување во Скопје (наредниот ден)во раните утрински часови, или според претходно најавеното време.”
“ЦЕНАТА ВКЛУЧУВА
* 6 ноќевања на база наведената услуга.
* Авионска карта на релација Скопје – Хургада – Скопје со можност за чекиран багаж
* Организиран трансфер аеродром – хотел – аеродром во Хургада
* Организација на аранжманот

ЦЕНАТА НЕ ВКЛУЧУВА
* Аеродромски и административни такси во износ од 80еур
* Патничко здравствено осигурување
* Влезна виза за Египет – за МК пасоши се добива на лице место по пристигнување, потребни се 25усд, хотелска резервација и пасош со важност од минимум 6месеци.
* Факултативни екскурзии и други индивидуални трошоци.

За резервација потребна е нерефундабилна уплата од 30% од вкупната цена, а до завршување на валидноста на актуелните ценовници треба да се затвори мин 50% од износот. Целосна доплата на аранжманот најдоцна 15 дена пред почетокот на аранжманските услуги.

Препорачуваме да ги проверите сатниците на полетување 24 часа пред објавеното – планирано време на полетување. Сите сатници-времиња во табелите се дадени во локално време. Организаторот не прифаќа одговорност за промени во сатниците кои се резултат на промени во редот на летање на авиопревозникот, или доколку истите настанат од причини кои не можат да се предвидат. Евентуалното пристигнување во хотелот по полноќ или во раните утрински часови се смета за реализирана услуга. За можните спорови ќе се применува важечката регулатива во авио сообраќајот.

“ЗАБЕЛЕШКИ:

Попустите за ран букинг (“Early Booking”) имаат валидност за резервации направени до и заклучно со датумот означен во табуларните ценовници. Истите не може да бидат комбинирани со други попусти и промоции. ЗА ПРОЦЕСИРАЊЕ РЕЗЕРВАЦИЈА ПОТРЕБНА Е УПЛАТА ОД МИН. 30% ОД ВКУПНАТА СУМА НА АРАНЖМАНОТ со доплата од најмалку 50% од вкупната цена на аранжманот до датумот на завршување на Early Booking попустот, освен ако не е наведено поинаку. Сите резервации направени по предвидените датуми за рано букирање ке бидат наплатени по редовни, или ревидирани услови и цени актуелни во периодот на резервирање. Промени во резервации направени во предрезервацискиот период не се дозволени и истите се предмет на барање и одобрување. Во случај на промена на веќе потврдена резервацијка (имиња/број на патници, хотел, термин, итн) цената на програмата ќе биде калкулирана редовно, без попустот за рано букирање, односно според цените актуелни во периодот кога се врши промената. Целосна доплата на аранжман резервиран во “Early Booking” период може да се разликува од стандардниот рок дефиниран погоре (14 дена пред поаѓање).

* Доколку не се оствари минималниот број на патници,организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот како и цените на факултативните излети.
* Организаторот на патувањето го задржува правото, во случај на промена на монетарниот пазар или промена на цените на сместувањето или на превозот, да ја промени и цената на аранжманот или да воведе задолжителна доплата.
* Краен рок за отказ на аранжманот од страна на организаторот е 7 дена пред патувањето.
* Цените се однесуваат за сместување во стандардни соби. Поглед на море / базен / град… организаторот не може да гарантира, со исклучок во случаи кога постои доплата со која патникот си обезбедува поглед специфициран во ценовникот.
* Категоризацијата на хотелите е врз основа на категориите во договорот помеѓу организаторот на патувањето и локалниот партнер. Во случај на ненајавена промена организаторот не сноси одговорност. Видот и квалитетот на храната зависат од категоријата на хотелот и организаторот нема влијание на истата. Распределбата на соби во хотелот врши исклучиво рецепцијата по пристигнување во хотелот. Организаторот не може да влијае на спратот, позицијата на собата или големината на креветите, освен во случај кога се однапред дефинирани / објавени, или има доплата за истите.
* Помошните кревети се речиси секогаш со помали димензии од стандардните кревети. Некои од хотелите не нудат можност за дополнителен лежај/кревет (најчесто кога децата имаат бесплатно сместување), и во истите децата го делат лежајот со возрасните патници.
* За сместувањето на патниците задолжен е придружникот / представникот на групата. Еден хотелски ден како и услугите во истиот се смета од 14:00 час од денот на важоста на аранжманот, најдоцна до 12:00 часот на пладне на последниот ден на аранжманот, без разлика кога (во зависност од саатниците на летот, на кои организаторот не може да влијае) гостинот ќе влезе / излезе од хотелот. Секое користење на собите и услугите во хотелот, првиот ден пред 14:00 час / последниот ден по 12:00 час се подлежни на дополнителни трошоци кои ги наплаќа хотелот. За периодот од напуштањето на собите до моментот за трансфер до аеродром, секогаш се обезбедува простор за складирање на багажот.
* Организаторот го задржува правото на промени во програмата кои се однесуваат на распоредот на одредени содржини поради објективни околности.
* ФАКУЛТАТИВНИТЕ ИЗЛЕТИ не се составен дел на програмата за патување и претставуваат засебен договор помеќу патникот и организаторот на излетите – локалната агенција. Во деновите кога се организираат излети патниците може да се обратат на рецепцијата во сместувачкиот капацитет ланч пакет или ладен оброк.